Visa og førerkort

Endrede regler for visum ved innreise til USA

VISUMREGLER

Endrede regler for visum ved innreise til USA. Nordmenn som reiser til USA uten visum under The Visa Waiver Program er pålagt å ha et maskin-lesbare pass. Fra 12. januar 2009 må Visa Waiver Program-reisende ha en reisetillatelse fra Electronic System for Travel Authorization (ESTA) før du reiser på VWP. ESTA er nå tilgjengelig på nettet.



SE ESTA HER -->

Amerikanske myndigheter krever maskinlesbart pass for visumfri innreise til USA.

Dette gjelder for personer som på turist- eller forretningsreise ikke skal være i USA i mer enn 90 dager. Slike pass utstedes ved samtlige pass-søkesteder i Norge.


Du finner informasjon om pass og maskinlesbare pass
på nettsidene til politiet HER -->

Alle visa søknader må være elektronisk.

Midlertidige Besøkende til USA: En ikke-immigrant visum kan du reise til en amerikansk port-of-oppføring (havn, flyplass eller land grensekrysspunkter) og be om tillatelse fra Department of Homeland Security innvandring inspektør å angi US midlertidig. Et visum garanterer ikke inn i USA.

Den 17. november 2008, i samsvar med et initiativ av president Bush, ble Visa Waiver Programmet utvidet fra 27 land til 34, med tillegg av 7 allierte land som nye programmet medlemmer. Borgere av Tsjekkia, Estland, Ungarn, Latvia, Litauen, Slovakia og Sør-Korea kan nå også reise til USA for business eller turisme i opptil 90 dager uten visum. Å gjøre det, må de ha en E-Passport (biometriske) og en elektronisk ESTA godkjennelse (Electronic System for Travel Authorization).

Ytterligere visum informasjon, se HER -->

U.S. Customs and Border Protection

Fra 12.januar 2009 vil I-94 skjemaet ikke lenger bli akseptert, men etter denne datoen kan dokumentet kun fylles ut på internett.

Passasjerer anbefales å søke innen 72 timer før avgang for å rekke å få visumet godkjent. Det er ikke nødvendig å ha reiseplan for å søke. Et godkjent visum er gyldig i 2 år.

For mer informasjon klikk HER -->